Biografie

Biografie

Zoon van schoenmaker Nico Tukker uit Vianen en Bets Sturm uit Serooskerke, geboren op 21- 10-1948 te Vianen. Aan de School voor de Grafische Vakken te Utrecht opleiding gevolgd tot retoucheur. Na sluiting van de afdeling diepdruk van drukkerij Lumax te Utrecht waar ik werkzaam was, een half jaar liftend door Frankrijk en Spanje gereisd en o.a. met straattekenen in onderhoud voorzien. Na mijn dienstplicht opleiding gevolgd tot machinebankwerker bij het Centrum Vakopleiding voor Volwassenen te Utrecht.

Rond '72 ben ik zelfstandig beeldend kunstenaar geworden en werk ik met diverse technieken in uiteenlopende disciplines. Naast mijn vrije werk- dat te koop is en verhuurd word middels mijn artotheek - neem ik ook opdrachten aan.

Exposities o.a. in de Eendenkooi te Maarsenbroek , de Kargadoor en Vrije Vloer te Utrecht ,Gasterie Delfshaven te Rotterdam, Galerie Gigi te Bergen op Zoom , het Stadhuis te Vianen samen met werken van A. Baggerman , de Rechtbank te Dordrecht , galerie Perspectief en de School voor Fotografie te den Haag.

Opdrachten o.a. van Amro , Calmont , Compendium , Conelgro , Digit-Data , Efo, stichting Erfgoed , Sportcentrum Helsdingen , Knauf , Multi-Function , Nekofa ,Oasis , Ministerie v.Onderwijs , Ouwerkerk , Placoti , Rigips , Sanders , the Site , Spruyt-Hillen , Unive , Tol kosmetic , Gemeente Vianen , VPRO tv.